Nytt från Paviken

Nytt från Paviken

Rapporter från gyttjan

Sammanfattning och rapporter från fisket i Paviken. Mer info hittar du givetvis på www.paviken.se.

Ansvarig för innehållet: Nicka Hellenberg.

Bland myggor och råmande kor

Hänt i vassenPosted by Nicka - Admin paviken.se 2010-07-23 22:22

Efter en värmebölja av sällan skådat slag har vi också haft rejäla regnväder. Det är nog bra för sjöns invånare. Rudafisket har varit både upp och ner. Jag ska be att få återkomma om en del spektakulära nyheter vad det lider.

Om det beror på förra årets höga vattenstånd, årets stränga vinter, årets paradsommar, eller alltihop, är inte lätt att svara på. Men en del intressanta saker verkar ha skett med sjön. Vissa av sutarna är större än de varit på många år, abborrarna är fler och en braxen har fångats (vilket mig veterligen är den första på väldigt många år). Rapportera gärna alla slags iakttagelser som rör fiskarna och fisket i Paviken.

Undertecknad väntar ännu på fullträffen, men några fina, storfjälliga rackare har fått syna håvgarnet. Glöm inte att städa bort allt skräp efter dig. De många korna (kalvarna) är inte bara lekfulla och nyfikna. Det händer att de vill provsmaka på saker och ting, vilket kan få tråkiga konsekvenser om något mindre lämpligt lämnats kvar.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.